Eenpansgerecht – Marokkaanse eieren in paprikasaus

Zaterdag is in de traditionele Hollandse huishoudens vaak een brooddag. De dag verloopt vaak hectisch; sporten, boodschappen doen, bezoekjes hier en daar, iedereen vliegt in en uit. Zo geldt dat ook voor de koks in huis. Dus hebben we de makkelijke broodmaaltijd bedacht. Soms gecombineerd met soep.Eenpansgerecht - Marokkaanse eieren in paprikasaus

Ik herinner me dat wij thuis ook wel eens een heerlijke kaassoufflé geserveerd kregen. En als je iedereen aan tafel krijgt, zet ze dan eens deze paprika-tomatensaus met eieren en yoghurt voor. Ik voegde er nog een ‘leftover’ chorizo aan toe. Sop er je brood in en smullen maar.

Marokkaanse eieren in paprikasaus

Hoofdgerecht (4 personen)

  • 800 g tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 125 g chorizo*, in stukjes
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten in reepjes
  • 2 paprika’s (rood of geel) in reepjes
  • 6 – 8 eieren
  • 1 tl (milde) paprikapoeder
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
  • 4 el volvette yoghurt, bv Griekse
  • Turks of Marokkaans brood

Ontvel de tomaten door met een scherp mesje een kruisje onderin de tomaten te zetten. Dompel ze vervolgens onder in ruim kokend water en haal ze na 5 á 10 seconden uit het water, spoel koud. Pel het vel eraf en snijd de tomaten in blokjes.

Verhit de olie in wijde braadpan. Bak de chorizo en voeg de uien, knoflook en rode peper ongeveer 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten stukjes toe en stoof afgedekt** 10 min.

Druk met de onderkant van een (jus)lepel 8 kuiltjes in de tomatenstoof. Breek boven elk kuiltje een ei. Verwarm nog 4-5 min. tot de eieren naar wens gaar zijn.

Bestrooi de eieren met zout en peper, het paprikapoeder en de peterselie. Serveer de eieren met een flinke lepel yoghurt. Lekker met met Marokkaans of Turks brood.

*  Laat de chorizo achterwegen voor een vegetarische variant.
** Bij gebrek aan een passend deksel, werkt aluminium folie ook prima.

Bron: delicious.magazine juni 2013

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s