Bruschetta met gegrilde paprika, ansjovis en citroen

Recept – Bruschette met gegrilde paprika, ansjovis en citroen

Ingrediënten

  • 4 – 12 sneetjes stokbrood / ciabatta
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
  • olijfolie

Voor de topping

  • 1 a 2 rode paprika’s, geroosterd
  • 1 blikje ansjovisfilets op olijfolie
  • enkele groene olijven, in plakjes gesneden
  • citroensap, 1 el
  • peterselieblaadjes
De bruschette

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Wrijf de sneetjes brood in met de knoflook. Leg de plakken naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak de bruschette in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 10 á 15 minuten.

De topping

Snijd de geroosterde paprika in repen en beleg de bruschette ermee. Verdeel er de ansjovisfilets over en een paar plakjes groene olijven. Besprenkel met wat citroensap en bestrooi met peterselieblaadjes.

Bron: delicious.magazine juni 2013

Bekijk ook: Bruschetta met tomaat

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s