Recept – Bruschette met gegrilde paprika, ansjovis en citroen
Ingrediënten
- 4 – 12 sneetjes stokbrood / ciabatta
- 2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
- olijfolie
Voor de topping
- 1 a 2 rode paprika’s, geroosterd
- 1 blikje ansjovisfilets op olijfolie
- enkele groene olijven, in plakjes gesneden
- citroensap, 1 el
- peterselieblaadjes
De bruschette
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Wrijf de sneetjes brood in met de knoflook. Leg de plakken naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak de bruschette in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 10 á 15 minuten.
De topping
Snijd de geroosterde paprika in repen en beleg de bruschette ermee. Verdeel er de ansjovisfilets over en een paar plakjes groene olijven. Besprenkel met wat citroensap en bestrooi met peterselieblaadjes.
Bron: delicious.magazine juni 2013
Bekijk ook: Bruschetta met tomaat