Aspergesoep

Waarschijnlijk weet je al lang dat je van de schillen en kontjes van asperges, aspergesoep kunt maken. Maar heb je het al eens gedaan?

Zo wist ik al lang dat video een leuke toevoeging kan zijn op je blog. En nu heb ik dit voor het eerst gedaan! Het resultaat van mijn eerste mini video zie je hier.

En het recept voor het maken van de aspergesoep staat hieronder beschreven.

Aspergesoep

(4-6 personen)

  • schillen en kontjes van witte asperges
  • 100 gr boter
  • 100 gr bloem
  • 2 liter bouillon van blokjes (vegetarisch of kip)
  • 1 gekookt ei, 2 plakjes gekookte ham en eventueel overgebleven asperges ter garnering

Kook de asperges in ruim water (>2 liter) en maak er bouillon van door toevoeging van de bouillonblokjes.

Maak een roux

Smelt in een ruime pan de boter. Laat deze niet bruin worden. Voeg de bloem toe, meng en bak het geheel kort. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Roer steeds goed door met een garde. Ga hiermee door tot de soep de juiste dikte heeft en voeg dan nog wat vocht toe. Zodra de soep afkoelt, wordt deze namelijk erg dik. Breng op smaak met zout en peper.

Garnering

Snijdt het gekookte ei in plakken of kleine stukje. De plakken ham snijdt je ook klein en snij de asperges in stukjes van 2 à 3 cm. Garneer hier je soep mee.

Andere asperge recepten
– hartige asperge taart
 kan niet mislukken Hollandaise saus, voor bij de asperges

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s