Limoen citroen taart

Dit wil je! Een heerlijk fris en romige limoen-citroen taart.

Inspiratie

Op Instagram zag ik een overheerlijk sinaasappel kwarktaart voorbij komen. Het water liep me in de mond. Dat wil ik! Gelukkig heeft Susan van Smulpaapje er een recept bij geschreven.

Mijn versie van de taart is geïnspireerd door het citrus fruit wat wij nog ten overvloede in huis hebben, limoenen! De lime curd die ik zelf wilde maken, heb ik bij gebrek aan gepasteuriseerd ei (iets met zwangerschap) heerlijk lui vervangen voor een potje (gepasteuriseerde) lemon curd.

Ik heb dus nog een uitdaging te gaan, zelf lime of lemon curd maken.
Hierbij mijn recept van de kwarktaart die eigenlijk een cheesecake is.

Recept Limoen-citroen taart

  • 200g thee biscuitjes
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 85g gesmolten boter
  • 300g naturel roomkaas
  • 2 limoenen
  • 1tl vanille extract
  • 50g poedersuiker
  • 250ml slagroom
  • lemon curd
  • springvorm (24 cm)
  • bakpapier
Voor de bodem

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Stamp de koekjes fijn of vermaal ze in de keukenmachine. Meng de koekkruimels, gesmolten boter en gember. Bedek de bodem van de vorm met het mengsel en druk goed en gelijkmatig aan met een lepel of je vingers. Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat ‘m daarna afkoelen.

Voor de vulling

Boen de 2 limoenen schoon. Rasp ze met een zesteur en knijp 1 limoen met de hand uit in een kom. Klop de slagroom stijf.  Meng in de kom de rasp, het sap en de roomkaas, de poedersuiker en het vanille extract. Schep hierna de slagroom er luchtig doorheen.

Voor de topping

Snij de overgebleven limoen in dunne plakjes. Besmeer de opgesteven taart met de citroen curd en garneer met de plakjes limoen.

Tips

– de bodem bleef bij mij redelijk kruimig, dus volgende keer meer boter gebruiken
– ‘don’t eat the garnish’

Advertenties
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

2 reacties

  1. Monique

     /  13 mei 2015

    Ik mis in jouw beschrijving het toevoegen van de (geklopte?) slagroom. Maar ik kan dit er zelf wel bij denken 😉
    Ga hem zeker proberen! Of een variant ervan, afhankelijk van wat ik in huis heb…

    Like

    Beantwoorden

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: