smoothie van bietjes en yoghurt

Funky smoothie van bietjes 

Een bosje jonge bietjes werd me in de schoot geworpen. Nu had ik onlangs een spannend recept gezien met bietjes. Bietjes zie je vaak terug in salades, als groente op zich bij de maaltijd of misschien in een risotto met geitenkaas. Als ingrediënt van een drankje had ik ze nog niet eerder gezien.

smoothie van bietjes

Bietensmoothie met yoghurt, honing en gewelde amandelen

  • 50 g blanke amandelen
  • 2 jonge bietjes, totaal ongeveer 350 g
  • 5 el honing
  • 1 el citroensap
  • 350 g volle yoghurt

Week de amandelen een half uur in een beetje water. Kook de bietjes in 20-25 min. gaar (als de bietjes ouder zijn, bijv. ’s winters hebben ze wel 35-45 min. nodig). Bewaar wat van het kookwater en giet de bietjes verder af.

Pel de bietjes en pureer ze met een staafmixer of in een keukenmachine met 3 el honing, het citroensap, de helft van de amandelen en een beetje van het bietjeskookvocht. Voeg 3/4 van de yoghurt toe en eventueel nog wat honing naar smaak en pureer nog kort.

Schenk de bietensmoothie in een glas, schep de rest van de yoghurt erop, strooi de amandelen erover en bedruppel met wat honing.

Bron: delicious. magazine juli 2009

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s