“Alweer sla over! Ik kom er niet doorheen!” Herken je dit?
Het is duidelijk sla seizoen. In het Kistje vol Smaak zit regelmatig een flinke krop. Om daar in een klein huishouden doorheen te komen, moet je je creativiteit inzetten om niet iedere dag een salade te hoeven eten. Je wilt voorkomen dat het een moetje wordt. Iedere dag een blad sla op je brood, iedere dag sla bij de hoofdmaaltijd, het kan gaan vervelen.
Verveling
Variatie is het antwoord. Zo ga je de verveling uit de weg. Het slablad gebruik je als wrap wanneer je wat minder koolhydraten wilt eten. Of probeer deze soep die ik maakte met een krop eikenbladsla gegarneerd met leftover ontbijtspek.
Slasoep met avocado
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- olijfolie
- 500 ml groentebouillon, afgekoeld
- 1 limoen, geperst
- 1 krop sla, geplukt en grote bladeren gesneden
- 1 avocado, in parten
- ontbijtspek
- yoghurt
Fruit de ui en knoflook 2 min. in een scheut olijfolie totdat ze beginnen te geuren. Laat afkoelen.
Doe de bouillon in de blender en vermaal de sla erdoor. Voeg de ui, knoflook en limoensap toe en meng kort. Voeg als laatste de avocado toe en pureer glad. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de plakjes ontbijtspek uit. Serveer de soep met een scheut yoghurt en het uitgebakken spek.
Bron: 24Kitchen