Wat eten we vandaag? Deze maaltijd met avocado, tomaat, bonen en koriander is snel in elkaar gedraaid en ideaal voor een warme doordeweekse dag.
Gebakken varkensvlees met avocado-zwartebonen-limoensalade
hoofdgerecht (4 personen)
- 1 el rodewijnazijn
- 2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl cayennepeper of chilipoeder
- 4 magere varkensmedaillons à 160 g
- olie om in te bakken
- 1 avocado, in blokjes
- 1 blik zwarte bonen à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
- 1 grote tomaat, zaadjes verwijderd, in blokjes
- flinke snuf cayennepeper of chilipoeder
- 1 limoen, het vruchtvlees gehakt
- 6 el korianderblad
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el rodewijnazijn
Meng in een kom 1 el azijn, 2 tl komijnpoeder, 1/2 tl cayennepeper en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Doe het varkensvlees erbij en schep om.
Snijd alle ingrediënten voor de salade.
Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het vlees 3-4 min aan elke kant of langer naar eigen wens. Neem uit de pan en laat het vlees afgedekt 5 min. rusten.
Meng intussen alle ingrediënten voor de salade; avocado, bonen, tomaat, cayennepeper, limoen, koriander, olie en azijn. Serveer het vlees met de salade erbij.
Bron: delicious. magazine juli 2009