Pavlova of meringue – knapperig van buiten, zacht van binnen

Een hartige taart recept waar meer eigeel dan eiwit in verwerkt is verliet laatst mijn keuken. De eiwitten die over bleven lenen zich erg goed voor het maken van meringue.

Bewaren

Deze meringue of pavlova is bij mij nog nooit mislukt. Ik maakte ‘m met 3 eiwitten (halveer het recept) en belegde de helft met fruit. De overige helft heb ik bewaard (in afgesloten blik of bak) en de dagen erna opgesnoept.

Wat is pavlova?

De pavlova is een meringue dessert wat genoemd is naar de beroemde Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het verhaal gaat dat zij de Pavlova heeft ‘uitgevonden’.

Pavlova recept

(10 personen)

  • 7 eiwitten
  • 350 g poedersuiker
  • 1 el maïzena
  • 2,5 dl slagroom
  • 400 g gemengd fruit (bijv. aardbeien, frambozen, zwarte bessen, bramen)

Zet de oven aan op 175 graden. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom (koper of RVS) en klop er daarna goed de poedersuiker door. Schep er op het laatst de maïzena door.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het eiwitmengel erop. Verander de temperatuur van de oven van 175 graden naar 130 graden. Zet de pavlova erin en bak in 1 uur en 15 minuten krokant van buiten, nog zacht van binnen.

Zet de oven dan uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
Haal ‘m eruit en leg de taart op een serveerschaal. Sla de slagroom stijf zonder suiker en spatel die op de pavlova. Verdeel het fruit hierover.

Eet smakelijk!

Bron: Kookstudio Udo

Advertentie

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s