Pompoen, dat is waar mijn vriend deze week mee binnenliep. ‘Van m’n vader gehad’, was de boodschap hierbij. Lekker! Pompoensoep was één van de eerste gerechten waar ik aan dacht. De zoete aardappelsoep was nog rijkelijk aanwezig. Dus zocht ik inspiratie en bladerde het ‘Hallo’ blad van Jumbo door en trof er een recept van een runderstoof met zoete aardappel en pompoen aan.
Ik hou van stoof; smijt in de pan en wacht. Makkelijker kan bijna niet. Tijd is de enige factor die wel eens ontbreekt. Dus op mijn parttime dag, stond ik de boel te snijden en in de pan te smijten met een paar rond rennende en kruipende kinderen om me heen. Die vonden het machtig interessant om te zien wat er allemaal de pan in ging. Anderhalf uur pruttelen, een uitje naar oma en een file later konden we smikkelen van dit lekkers.
Marokkaanse runderstoof met pompoen
Hoofdgerecht 4 personen
- 1 el Ras-el-Hanout
- 3 el olijfolie
- 600 g magere runderlappen, in stukken van 3 cm
- 2 uien, gesnipperd
- 1 rode peper, in reepjes
- 1 courgette, in blokken van 3 cm
- 350 g pompoen, geschild en in blokjes
- 200 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 1 bosje koriander (20g)
- 200 g couscous
- 10 groene olijven zonder pit, in plakjes
Verhit in een braadpan 3 el olijfolie. Bak het vlees in 5 min. rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
Fruit in het bakvet de ui met de peper 3 min. Leg het vlees terug in de pan. Schep de ras el hanout erdoor en voeg zo veel water toe tot het vlees net is bedekt. Breng aan de kook.
Draai het vuur laag. Voeg de courgette, pompoen, zoete aardappel en de helft van de koriander (takken of blad) toe. Stoof het vlees met de groenten afgedekt 90 min. zachtjes gaar.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de runderstoof in een schaal. Verdeel er de olijven en de rest van het korianderblad over. Serveer met de couscous.
Bron: Jumbo