Artisjok en druiven in je pizza

pizza calzone“Ben jij gek!?! Pizza op maandagavond voor het sporten!” Dat was een van de reacties die ik kreeg toen ik vertelde aan de dames van Mom in Balance dat m’n pizza calzone wat zwaar op de maag lag. Gevolgd door “maar ik begrijp het wel”. 

Toegegeven, toen ik gisteren het pizzadeeg voorbereidde, dacht ik er niet bij na dat er gesport moest worden. Ik dacht alleen maar aan die heerlijke pizza. Een restje druiven en half blikje artisjok wat over was van een fijne tonijnsalade bracht me bij dit recept uit mijn kookschrift.

En als toegift kreeg ik van mijn schatje een geweldig compliment. “Dat was echt lekker. Ik mis het vlees niet eens!”
Recept pizza calzone met roquefort

  • pizzadeeg
  • 150 g witte druiven
  • 1 blikje artisjokharten
  • 200 g roquefort
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 tl oregano
  • 2 bosuitjes
  • peper, zout

Maak het pizzadeeg. Verwarm de oven voor op 230 graden. Druiven wassen, halveren en ontpitten. Artisjokken laten uitlekken en in stukjes snijden. Roquefort verkruimelen.

Doe de druiven, kaas, artisjok, tomatenblokjes en oregano in een kom en meng de vullen samen met peper en zout. Knip de bosui erboven in ringen en meng nogmaals.

Verdeel het deeg in gelijke porties. Iedere portie rol je uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven werkblad. Leeg eenzelfde deel van de vulling in het midden op elke deeglap en vouw deze dicht. Druk de randen goed aan door ze om te slaan en met je vingers of een vorm goed aan te drukken.

Bak de calzones 20 minuten of tot het deeg goed gaar en bruin is. Serveer dit met een frisse salade.

Tip: ik maakte het gerecht voor 2 personen, halveer dan de hoeveelheid ingrediënten. En het pizzadeeg kun je makkelijk van te voren maken. Maak een grote hoeveelheid, verdeel in porties en bewaar in de koelkast of vries in.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s