Pasta pesto met gegrilde groenten en feta

Van een bosje basilicum kun je heerlijk verse pesto maken. De kruiden meng vermaal je met kaas, pijnboompitten, knoflook en extra vierge olie tot je de gewenste consistentie bereikt. Dit is heerlijk met wat brood, maar vaak gebruik je maar een kleine hoeveelheid. Gooi de rest vooral niet weg, want de smaken gaan na enige tijd pas goed in elkaar zitten.

Iedereen kent het klassieke recept pasta pesto wel. Nu kun je hier ook een twist aan geven. Bak je leftover groenten in wat olie en maak er een pastasalade van. Lekker, makkelijk en snel.

Pasta pesto met gegrilde groenten en fetabasilicum plant

hoofdgerecht voor 2 personen

  • 2 el pesto
  • 125 g pasta, penne bijvoorbeeld
  • 100 g feta, in blokjes
  • halve rode ui, in ringen
  • halve aubergine, in stukjes
  • halve courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 2 el groene en zwarte olijven

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Bak de groenten in wat olie of grill ze. Meng de pasta met de groenten, kaas, olijven en pesto.

Wat doe jij met je leftover basilicum?

Advertenties
Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Waar gebruik jij basilicum voor? | Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: