Omelet! Vooral na je feestje met burgers…

Heb je oud & nieuw gevierd, dan is de kans aanwezig dat de dag daarna een brakke dag is. In dat geval is één van de fijnste ontbijt of brunch gerechten de omelet. Vooral ook omdat je er zo fijn de leftovers van de Kingkrab burgers in kan verwerken.

Omelet bacon lente-ui tomaat

Kleurig en feestelijk nieuwjaarsontbijt

Ons feest was vanochtend compleet met een omelet van heel veel eigeel, wat room, gesnipperde lente-ui, bacon en tomaat. Belangrijk hierbij is de garing met deksel op de pan. Zo blijft je omelet lekker soppig en een beetje fluffie. Houd je van een krokant randje, dan bak je ‘m aan beide zijden.

Je bent nu vast ook wel benieuwd naar de Kingkrab burgers. Zo niet, dan verlaat je nu dit artikel.

Ons oud & nieuw feestje startte met een wijn & spijs diner. Het principe hiervan is dat een ieder een wijn uit een vooraf samengestelde selectie kiest en hier een gerecht bij maakt. We hadden het plezier een Bouchard meursault 2007 Bourgogne uit Frankrijk te mogen combineren met een feestelijk hapje. De mini krab burger deed iedereen zo veel plezier, dat ik met liefde het recept uit het kookboek ‘De lekkerste Burgers’ deel.

Kingkrab burger - Heikki Verdurme

Plaatje uit het kookboek - Kingkrab burger

  • 450 g krabvlees
  • 4 eiwitten
  • 2 takjes (citroen)tijm
  • 4 lente-uitjes
  • 3 el maïzena
  • mayonaise
  • 1 avocado
  • 1/2 bussel bieslook
  • 2 tomaten
  • 40 g boter of olie
  • peper en zout
  • 4 (krokante) witte broodjes

Voorbereiden
Hak het krabvlees en de citroentijm fijn. Snipper de lente-uitjes. Scheid de eieren en meng alles met toevoeging van de maïzena. Kruid met peper en zout en kneed goed door. Laat even rusten in de koelkast. Maak de mayonaise.

Bereiden
Snij de tomaat in schijfjes. Snij de avocado in tweeën, verwijder de pit en schep het vruchtvlees er in zijn geheel uit. Snij de avocado in dunne plakjes. Let op, avocado verkleurt heel snel. Snij de broodjes open en leg alle garnituur klaar.
Verwarm een beetje boter in een koekenpan. Vorm de burgers en bak ze aan beide zijden bruin.
Beleg de broodjes met tomaat, burger, avocado en eindig met de bieslook en flink wat mayonaise.

Mini krabburger

Onze mini krabburger

Tip
– Met deze ingrediënten maak je ongeveer 10 mini burgers.
– Krab koop je diepgevroren bij een groothandel of visboer.

Bron: De lekkerste Burgers – Harry Belmans & Heikki Verdurme

Advertenties
Vorige bericht
Een reactie plaatsen

2 reacties

  1. Monique

     /  2 januari 2012

    Het is een heerlijk gerecht!! Heb deze burger tijdens het oud & nieuw feestje mogen proeven 🙂 Absoluut de moeitje waard om een keer te maken!

    Like

    Beantwoorden
  1. Doe jij ook niet aan goede voornemens? « Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: