Het nieuwe jaar is nu écht begonnen. De laatste nieuwjaars wensen en zoenen zijn uitgedeeld. En de vraag of je nog goede voornemens hebt is gesteld. En mijn antwoord?! Nee, sorry, dit jaar heb ik slechte voornemens…
- nog minder stimulering van de economie (goed inkopen van m’n eten)
- minder banen creëren voor vuilnismannen (minder voedselverspilling)
- het wereld wijde web vervuilen met het schrijven over m’n dagelijks eten, het fotograferen van die happen en delen van tips en tricks rondom koken met restjes voedsel.
Dus bereid je maar vast voor op verwerking van allerlei restjes uit de koelkast in de meest makkelijke leftover gerechten. Bijna alles kan in de soep, quiche, omelet of gewokt met rijst of pasta tot een lekker hap verwerkt worden.
Ook bewaar adviezen en vragen over creatieve verwerking van kliekjes spui ik via @leftovercooking.
Tot zo ver mijn slechte voornemens. Wat zijn de jouwe?