Missie geslaagd! Het kliekje bloemkool van gisteren is op. Ik maak er bloemkool met pasta en kaassaus uit de oven van.
Inspiratie
Vaak eindigt een restje bloemkool in een bloemkoolsoep. Maar vandaag niet, simpelweg omdat ik geen trek heb in soep. Dus ga ik op zoek naar een ander recept. Op de kookboekenplank staat het boek ‘Alles moet op’ van Reini Smit. En hier haal ik dit lekkere leftover gerecht uit.
Seizoen
We zitten vol in het bloemkool seizoen. In de winkels liggen mooie grote bloemkolen voor een goede prijs. Gisteravond aten wij dan ook Hollandse pot;. Gekookte aardappels, bloemkool, saucijsje, jus en bechamel. De bloemkool was mooi groot, maar net te veel voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen. Het restje bloemkool is vandaag in onderstaand recept beland.
Recept – Pasta al forno met bloemkool
Ingrediënten voor 2 personen
- (restje) gekookte bloemkool, ongeveer een kwart
- 75 g pasta, bijvoorbeeld fusili
- restjes kaas, 50 a 100 gram, geraspt
- 100 ml crème fraîche
- nootmuskaat
- versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Doe de geraspte kaas met de room, nootmuskaat en peper in een kom en roer dit goed door elkaar. Voeg een beetje water toe om het mengsel iets losser te maken.
Doe de bloemkool en pasta in een ovenschaal. Roer het kaasmengsel goed door de pasta en bloemkool en zet 10 minuten in de oven.
Eet smakelijk!