Pasta al forno met bloemkool

Missie geslaagd! Het kliekje bloemkool van gisteren is op. Ik maak er bloemkool met pasta en kaassaus uit de oven van.

Inspiratie

Meestal eindigt een restje bloemkool bij mij in een bloemkoolsoep. Maar vandaag niet, simpelweg omdat ik geen trek heb in soep. Dus ga ik op zoek naar een ander recept. Op de kookboekenplank staat het boek ‘Alles moet op’ van Reini Smit. En hier haal ik dit lekkere leftover gerecht uit.

Seizoen

We zitten vol in het bloemkool seizoen. In de winkels liggen mooie grote bloemkolen voor een goede prijs.  Gisteravond aten wij dan ook Hollandse pot;. Gekookte aardappels, bloemkool, saucijsje, jus en bechamel. De bloemkool was mooi groot, maar net te veel voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen. Het restje bloemkool is vandaag in onderstaand recept beland.

Recept – Pasta al forno met bloemkool

Ingrediënten voor 2 personen

  • (restje) gekookte bloemkool, ongeveer een kwart
  • 75 g pasta, bijvoorbeeld fusili
  • restjes kaas, 50 a 100 gram, geraspt
  • 100 ml crème fraîche
  • nootmuskaat
  • versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Doe de geraspte kaas met de room, nootmuskaat en peper in een kom en roer dit goed door elkaar. Voeg een beetje water toe om het mengsel is losser te maken.

Doe de bloemkool en pasta in een ovenschaal. Roer het kaasmengsel goed door de pasta en bloemkool en zet 10 minuten in de oven.

Advertenties
Een reactie plaatsen

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: