Couscous met Marokkaanse tomatensaus en kipballetjes 

Kipballetjes, heb jij ze wel eens gegeten of bereid? Voor de IKEA food challenge ben ik met deze ballen aan de slag gegaan. Ik heb een soort ballen in tomatensaus gemaakt, maar dan met een Marokkaans tintje.

Met kant en klare producten werk ik niet vaak. Des te groter is deze uitdaging voor mij. Eerst heb ik een enkele bal verwarmd en geproefd. Wat vooral blijft hangen is de smaak van ui. Dat moet te doen zijn!

Het recept staat hieronder en ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je een reactie achter? Je kunt mijn Leftovercooking avonturen ook volgen via Facebook, Twitter of Instagram.

Couscous met Marokkaanse tomatensaus en kipballetjes

Hoofdgerecht (3 a 4 personen)

  • 3 a 400 gram kipgehaktballetjes (KICKLING-KÖTTBULLAR, IKEA)
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 courgette, in plakjes
  • 2 à 3 el rozijnen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 klein kaneelstokje
  • 125 g couscous
  • 1 blik kikkererwten (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • koriander ter garnering
  • volle (Griekse) yoghurt, voor erbij

Bereid de balletjes volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven, 15 minuten op 225 graden.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui zacht. Voeg de courgette toe en bak kort mee. Voeg nu de tomaten met sap toe en kruid het gerecht met de kruiden. Laat even sudderen en breng op smaak met zout en peper. Voeg de rozijnen toe en warm nog even door.

Wel intussen de couscous in kokend heet water zoals aangegeven op de verpakking. Als het water is opgenomen, roer je de kikkererwten erdoor.

Verdeel de couscous met kikkererwten over een schaal, voeg de tomatensaus toe en de kipballetjes en garneer met de koriander. Lekker met een frisse lepel yoghurt.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Couscous met Marokkaanse tomatensaus en kipballetjes 

Wat vind jij?