Soep met pannenkoeken en elandworst

Op een zaterdagavond eten we soep met pannenkoeken. Dit zijn ideale gerechten om je leftovers in te verwerken. En de basis ingrediënten zoals, bloem, eieren, melk, ui, knoflook en bouillon, zijn in huis.

Van de andijviestamppot met elandworst die ik voor de IKEA food challenge maakte, hield ik kruim van elandworst (VILT KORV) over. Dit kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Zo ook in de soep of op een pannenkoek. 

Een restje andijvie rolde ik met de elandworst kruim en een lik mosterd met dille in een pannenkoek. Smikkelen en smullen maar! Wederom een Hollands gerecht met een Zweeds tintje.

Daarnaast maakte ik een venkel-wortel soepje, op smaak gebracht met Noilly Prat. In de koelkast liggen twee minder mooie kleine venkels en enkele waspeentjes. Dat deze twee ingrediënten goed samen gaan, heeft Jamie Oliver al laten zien met zijn wortel-venkelsoep.

Een gedachte over “Soep met pannenkoeken en elandworst

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s