Bedankt voor al jullie positieve reacties! #IKEAfoodchallenge

Wat een energie heeft de #IKEAfoodchallenge mij gebracht. Bedankt voor al jullie positieve reacties!

Ontploffing

Begin september ontplofte mijn tijdlijn op Instagram opeens met diverse posts van foodbloggers die riepen ‘Yes, I’m in!’. Ik wilde natuurlijk gelijk weten waar dit over gaat. Wat mis ik?! Al snel begreep ik dat het een wedstrijd is. Verzin een nieuw recept voor de IKEA restaurants in Nederland. En maak hierbij gebruik van de geselecteerde producten uit de Swedish food shop.

Yes, I’m in!

Mijn interesse was al gewekt bij Yes, I’m in! Snel zocht ik uit hoe ik deel kon nemen. Et voila, I’m in too!

Doel

In de laatste weken van mijn zwangerschapsverlof is het heerlijk om een doel te hebben. Even iets anders om aan te denken dan wassen, voeden, luiers en slaapjes van de kids.

De andijviestamppot met kruim van elandworst is het eerste gerecht wat ik deelde met mijn volgers. En wat een positieve reacties kreeg ik van jullie! Daar krijg je echt energie van! Het heeft voor nog vijf inzending voor de IKEA food challenge in samenwerking met Uit Paulines Keuken gezorgd.

Mislukt

De producten die ik toegezonden heb gekregen, heb ik bijna allemaal kunnen gebruiken. Helaas zijn niet alle gerechten even goed gelukt. Zo maakte ik een kaasfondue van de Zweedse kaas. Deze mislukte faliekant! De kaas en de wijn wilde niet binden in combinatie met de maizena. Het werd een zooitje. Het smaakte overigens prima, maar de kaasfondue was ook nog lastig te fotograferen. Het zag er meer als kaassoep uit…

Resultaat

Dank jullie wel voor de energie en inspiratie. Vier van de zes gerechten zijn door leftovers tot stand gekomen.

  1. Andijviestamppot met elandworst
  2. Pannenkoek met andijvie en elandworst kruim
  3. Couscous met kipgehaktballetjes in tomatensaus
  4. Koude komkommersoep met gerookte zalm
  5. DIY – ei en zalm op een broodje
  6. Pikkepakkepoelie met gehaktballen

Deze wedstrijd heeft me een hoop gebracht. Naast een uitdaging, doel, energie en inspiratie heeft het me ook uit de mist van het moederschap getrokken. Heerlijk om weer even mee te doen als Carlijn. De wedstrijd heb ik er niet mee gewonnen. Maar dat was al lang niet meer belangrijk. Nu ga ik op zoek naar een leuke manier om het bloggen over leftovercooking en alle ideeën die ik daaromheen heb, vorm te geven naast twee banen en moederschap.

Energie

Iedereen heeft met ups, downs en verschillende fases in het leven te maken, die niet altijd even energiek zijn. Deze wedstrijd heeft mij een vorm van energie gebracht die ik op dat moment nodig had. Misschien geeft mijn verhaal jou ook inspiratie om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Deel je ervaring met iedereen die het maar horen wil en ervaar wat de reacties van je publiek jou kunnen brengen.

2 gedachtes over “Bedankt voor al jullie positieve reacties! #IKEAfoodchallenge

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s