DIY – zalm met ei op je brood

Zelf je brood beleggen met gerookte zalm, gekookt ei, knapperige mais en taugé. Top dit af met een mosterd-dille sausje en je bent klaar. Een prima gerecht voor de #IKEAfoodchallenge dacht ik zo. Laat de restaurantbezoekers van IKEA zelf bepalen of ze dit met een broodje, boterham, knäckebröd of wrap eten.

Maar goed, de wedstrijd is voorbij en ook dit idee heeft de finale niet gehaald. Leftovers zijn vaak erg dankbaar als een lunchgerecht de volgende dag. Zo is ook dit bordje beleg ontstaan. Het hoofd ingrediënt was hier de zalm en de overige ingrediënten werden door mijn koelkast verschaft. Ik kan me zo maar voorstellen dat je in plaats van mais en taugé, sla en komkommer gebruikt. Varieer naar smaak en voorraad.

Zalm met ei en mosterd-dille saus

  • 2 plakken gerookte gemarineerde zalm
  • 1 ei, gekookt
  • 1 el vers gekookte mais
  • 1 el taugé
  • 1 tl mosterd met dille
  • 1 tl crème fraîche
  • peper en zout
  • iets om te beleggen: brood, wrap, cracker

Snij het ei in plakken en meng de mosterd en crème fraîche tot een sausje. Breng dit op smaak met peper en zout. Presenteer dit op een bord of schaal of beleg er direct je brood of wrap mee.

Eet smakelijk!

Advertenties
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: