Koude komkommersoep met gerookte zalm

Soep kan altijd! Zelfs koude soep. Deze komkommersoep is een heerlijk hapje, ideaal als amuse of voorgerecht. Met de gemarineerde en gerookte LAX van IKEA, is dit een van de verzilverde gerechten voor de IKEA food challenge.

Koude komkommersoep met gerookte zalm

hapje of voorgerecht

  • 1 komkommer
  • 1/2 ui
  • boter
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 el crème fraiche
  • gerookte zalm
  • oud brood

Komkommer in de lengte halveren en ontdoen van zaadjes. Snijd ‘m in stukjes. Ui pellen en snipperen. In (soep)pan boter verhitten en ui 2 minuten zachtjes fruiten. Komkommer en bouillon toevoegen. Komkommer in ongeveer 8 minuten gaar koken. Soep met staafmixer pureren, crème fraîche erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Laat de soep afkoelen. Snijd de plakjes gerookte zalm in reepjes. Schep de zalm in kleine glaasjes of espresso kopjes en giet de soep erover. Serveer met getoast brood.

Een gedachte over “Koude komkommersoep met gerookte zalm

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s