Stamppot met zuurkool, appel, feta, olijf en chorizo

Zuurkoolstamppot met feta en chorizoMaandag is een echte leftovercooking-dag. Snuisterijen en diversiteiten die hun weg naar de koelkast hebben gevonden in het weekend, vragen nu opnieuw om aandacht. In dit geval is het de beperkte houdbaarheid van de feta die om aandacht vraagt.

Feta kun je goed verwerken in salades of gewoon zo opsnoepen. Maar in deze frisse donkere tijden denk ik eerder aan een warme Hollandse stamppot. Nu schiet mij een recept van zuurkool stamppot met geitenkaas en chorizo te binnen. Daar kan ik ook nog die zachte oude appel door doen. Een zoetje bij zuurkool en kaas doet het altijd goed!

Stamppot zuurkool, feta en chorizo

(Hoofdgerecht 2 personen)

  • 6 aardappels
  • 250 g zuurkool, uitgelekt
  • stukje feta, in blokjes
  • 10 olijven, gehalveerd
  • 75 g chorizo worst, in blokjes
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • scheutje melk

Aardappels schillen, halveren en wassen. Kook ze met zout in 15 à 20 minuten gaar. Bak intussen op laag vuur de chorizo blokjes uit en bak de laatste minuten de stukjes appel mee. Giet de aardappels af, stamp ze met wat peper en (warme) melk fijn en voeg de zuurkool toe. Warm nog even door op minimaal vuur en voeg de chorizo, appel, olijven en feta toe.

Mijn tip
Liever geen vlees? Dit gerecht is net zo lekker zonder chorizo. Eventueel voeg je noten toe, bijvoorbeeld walnoten of cashewnoten.

Advertentie

2 gedachtes over “Stamppot met zuurkool, appel, feta, olijf en chorizo

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s