Van de crisis wordt de soep aardig dun, maar dat geldt niet voor deze variant. Dit is een stevige knolselderijsoep waar je blij van wordt.
Onlangs was ik bij De Withoef waar de pot tomaten- en pompoensoep met zachte geitenkaas schaftte. Dit inspireerde mij om zachte geitenkaas in de knolselderijsoep te brokkelen. Een zeer geslaagde toevoeging, al zeg ik het zelf.
Recept knolselderijsoep met geitenkaas en walnoten
Hoofdgerecht 4 personen
- 20 g boter
- 1 el olijfolie
- 700 g knolselderij (1 knol), geschild, in stukjes
- 5 takjes verse tijm of gedroogde tijm
- 3 tenen knoflook, gepeld en geplet
- 1 laurierblaadje
- 1 l bouillon (groente)
- 100 g zachte geitenkaas
- 50 g walnoten, gepeld en gehakt
- 200 ml room
Smelt boter met olie in een grote pan, voeg knolselderij, takjes tijm en knoflook toe. Bak 10 minuten oplaag tot matig vuur. Voeg laurier en bouillon toe, laat 20 minuten koken, tot de selderij zacht is. Haal van het vuur en verwijder het laurierblad. Pureer de soep glad in de staafmixer. Rooster walnoten in een pan. Roer de room door de soep. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Bestrooi met noten (en tijmblaadjes) en brokkel de geitenkaas erin.
Serveer met donker brood.
Bron: Jamie Magazine
Een gedachte over “Mijn favoriete knolselderijsoep met geitenkaas”