Marokkaanse kipfilet met couscous salade

20130501-191942.jpgMet enige regelmaat vallen 2 memo blaadjes uit mijn kookschrift. Deze blaadjes staan vol geschreven met ingrediënten en de bereidingswijze van een recept voor Marokkaanse kipfilet. Al jaren stop ik ze weer terug met het voornemen het binnenkort toch eens te maken. Eindelijk is het er van gekomen en ja, dit is een recept wat ik graag in mijn kookschrift opneem en online deel op mijn blog.

Recept Marokkaanse kipfilet

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 2 uien, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 3 tl chilipoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • peper, zout
  • 4 kipfilets
  • 3 el olijfolie
  • 200 g gedroogde abrikozen, gehalveerd
  • 4 dl kippenbouillon
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 2 el gehakte platte peterselie

Meng de specerijen met peper en zout. Wrijf de kipfilets in met dit mengsel. De kip bruin bakken in braadpan. Ui met knoflook ongeveer 3 minuten fruiten tot ze goudgeel zijn. Voeg de abrikozen en bouillon toe. Stoof de kipfilets met het deksel schuin op de pan in 30 minuten zachtjes gaar. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schep de amandelen en peterselie vlak voor het serveren door de kip met abrikozen.

Serveer met rijst en salade of maak een couscous salade van de leftover groentes uit je koelkast. In mijn geval was dat lente-ui, tomaat, rode paprika en aangemaakt met olie en limoensap. Gegarneerd met peterselie en amandelschaafsel.

Tip

Als je ooit in Marokko geweest bent en het niet kon weerstaan om een zakje van zo’n prachtige kegel gemengde kruiden mee te nemen, is dit misschien het moment om het te gebruiken. Ruik even en je weet of het een match met de kip is.

Advertenties
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Oud nieuws is meest populair | Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: