Bastogne custard ricotta perzik toetje

20130411-200738.jpgHet leftover diner

Op een doordeweekse vrijdag een klein diner serveren, blijft lastig. Naast het dilemma wat te serveren, is de voorbereidingstijd na een werkdag zeer beperkt. Dus doen we niet te moeilijk. We halen wat olijfjes, feta, gegrilde groenten en Turks brood bij de Turk. Daarna serveren we een simpele soep van venkel die nog leftover was van de pasta met venkel van maandag. Even een uitje, knoflook fruiten met de venkel, bouillon erbij, koken, pureren en afmaken met een lepel ricotta voor de romigheid.

Enige voorbereiding hadden we wel gedaan. De avond ervoor besloten we krabburgers als hoofdgerecht te serveren en een perziken clafoutis als nagerecht op te dienen. De benodigde boodschappen zijn ook in huis gehaald.
De luxe van een supermarkt naast de deur, die tot tien uur ’s avonds open is, helpt daar aan mee. Maar, het maakt ook lui en laks. In ons geval komt onzorgvuldigheid om de hoek kijken. De boodschappenlijstjes zijn zelden compleet. Als we iets niet in huis blijken te hebben, staat het binnen 5 minuten in onze keuken.

Deze bewuste doordeweekse vrijdag, ontvangen wij onze gasten en gaan onder het genot van een goed glas wijn van start. Tot aan het hoofdgerecht gaat alles goed. Er wordt gesmikkeld van de hapjes bij het aperitief en ondertussen draai ik de venkelsoep in elkaar. En ja hoor, de krabburgers missen iets. We zijn de hamburgerbroodjes vergeten! Ok, dus de één gaat naar de supermarkt en neemt gelijk ook extra eieren mee voor het toetje. De ander vermaakt de gasten tijdens ’t kokkerellen.  In no time, staat mijn vriend weer binnen. Zonder boodschappen!… De supermarkt is om zeven uur gesloten, want het is goede vrijdag! Daar hadden wij en al die andere klanten die voor de winkel stonden, niet bij stil gestaan.

Jammer maar helaas, dan gaan we voor een creatief alternatief. Het Turkse brood waar we van aan het snoepen zijn, wordt opzij gelegd om als burgerbroodje te gebruiken. En de perziken clafoutis schuiven we gewoon aan de kant. Maar die perziken, daar kunnen we wel een nagerecht omheen bouwen. Een zoetje met een koekje, custard en roomkaas. Een soort taart, maar dan anders; ‘broken down pie’.

Bastogne custard ricotta perzik toetje

Nagerecht voor 4 personen

  • 4 Bastogne koeken
  • 4 el ricotta
  • 35 g custardpoeder aangemaakt met 0,5 l melk en 35 g suiker
  • 4 perziken, in blokjes
  • 4 glazen

Maak de custard volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Verkruimel in elk glas een half Bastogne koekje. Verdeel de custard over de glazen, gevolgd door de perziken en ricotta. Maak het geheel af met een paar stukjes koek.

Smul smakelijk!

2 gedachtes over “Bastogne custard ricotta perzik toetje

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s