In de koelkast ligt nog halve knolselderij en een gekookte aardappel. Wat kun je daar mee maken, zonder direct met puree aan te komen… Hartige taart natuurlijk!
Hartige taart met knolselderij
- 1 grote gekookte aardappel, in schijfjes
- 75 ml slagroom
- 1/2 knolselderij, geraspt
- 1 pak bladerdeeg
- 12 plakjes pittige boeren kaas
- 75 gr. gerookte spek reepjes / bacon, gebakken
- 1 ei, geklopt
- rozemarijn en salie blaadjes, gehakt
Tijdens het raspen zet je water met een snuf zout op. Kook de knolselderij (en eventueel schijfjes ongekookte aardappel) ongeveer 5 minuten. Giet af en laat afkoelen.
Meng de slagroom met de kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak een bal van 5 plakken bladerdeeg en rol deze uit tot ongeveer een pizza grootte. Doe hetzelfde met de andere 5 plakken. Leg één deel van het bladerdeeg op bakpapier.
En nu is het lasagne tijd met eerst een laag van het selderie mengsel, gevolgd door een paar plakken kaas, afgetopt met spekjes.
Herhaal dit tot het mengsel op is. Houd tijdens het stapelen een rand van 3 cm vrij en besmeer deze met ei.
Dek het geheel af met het tweede stuk bladerdeeg en druk de rand goed aan met een vork.
Bak de taart af in een voorverwarmde oven op 200˚C in 25 minuten tot de taart goudbruin is.
Bron
Google “recept knolselderij hartige taart” en dit was mijn keus: Kookse
2 gedachtes over “Hartige taart natuurlijk! met knolselderij”