Pasta primavera met een omweg

Bijna vergeten, de delicious. agenda! Een lekker recept gevonden, kasten gecheckt, lijstje gemaakt en naar buiten om boodschappen te doen.

De supermarkt om de hoek heeft niet mijn voorkeur, maar is wel makkelijk… Helaas, slechte keus. Het eerste ingrediënt waar ik naar zoek, is niet voorradig. Laat ook maar, op naar de volgende winkel! Even overweeg ik naar de andere kant van de stad te lopen om de vertrouwde groenteboer en Natuurwinkel op te zoeken. Toch maar naar de supermarkt iets dichterbij lopen. Er is alleen één obstakel… het is koopavond. Een uur en twee shoppingbags later begin ik opnieuw aan mijn boodschappenlijstje. Na de kassa, rest mij nog één ingrediënt; pecorino.

gekneusde doperwten

Fijn, het is ook koopavond voor de delicatesse winkel. Kaas in de pocket en op naar huis. Kokkerellen!

Pasta primavera
hoofdgerecht (4 personen)

  • 250 g gedopte verse tuinbonen (1 kg ongedopt gewicht), of diepvriestuinbonen.
  • 400 g gedopte verse erwten (1 kg ongedopt gewicht), of diepvriesdoperwten
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 80 ml olijfolie
  • 400 g spaghetti
  • 2 bosjes groene asperges, houtige uiteinden afgesneden, in stukjes van 3 cm
  • 250 g mascarpone
  • 50 g geraspte pecorino
  • basilicum-kiemblaadjes of in stukjes gescheurde basilicum

Kook de tuinbonen in 2 min. beetgaar in een pan met licht gezouten kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, spoel ze af onder de koude kraan en druk ze uit hun grauwe vliesjes.
pasta primavera_delicious agenda 2012Breng de pan met water weer aan de kook. Blancheer de erwten 3 min. tot ze beetgaar zijn, giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan. Doe de erwten en knoflook over in een vijzel en kneus ze licht. Meng er 4 el olijfolie en wat zout en peper door.
Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 4 min. voor het einde van de aangegeven kooktijd de stukjes asperge toe en kook ze mee. Giet de spaghetti en asperges af en vang 250 ml van het kookvocht op.
Doe de spaghetti en asperges terug in de pan. Schep ze op laag vuur om met de mascarpone, erwten, tuinbonen en de 250 ml kookwater.
Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde borden. Sprenkel de resterende olie erover en strooi de geraspte pecorino en de basilicum erover.

wijntip
Fris stuivend wit: sauvignon blancs uit Frankrijk, Noord-Italië, Chili, Zuid-Afrika, Argentinië of Italiaanse Orvieto.

Mijn tip
Voeg geroosterde pijnboompitten toe voor een de ultieme extra ‘bite’.

Advertenties
Een reactie plaatsen

2 reacties

  1. Pastinaakstamppot met zalm | Leftovercooking
  2. Toetje: Romige yoghurt met honing | Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: