Pasta met gesneden kaas

Handige tools, je went er aan. Voor de één is dat een zakmes of een applicatie op de smartfoon, voor de ander is het een band. Vanavond ben ik hard op zoek geweest naar een keuken tool. Of misschien is unit een betere benaming. In onze briljante nieuwe keuken (met zelf gestort betonnen werkblad van 3 meter :-)) leg ik kilometers af op zoek naar een bakje, een ingrediënt of een keukenhulp. De routering is absoluut nog niet optimaal en de grootte van de keuken lijkt een luxe probleem.
Anyway, vanavond draai ik een leftover pastahap in elkaar. Deze moet afgetopt worden met kaas! Dus ik zoek de kaasrasp, zo’n halve kaasschaaf met gaatjes. Na drie keer de lades gecheckt te hebben en wat kasten, waarbij ik zelfs de ‘gewone’ rasp niet terug kon vinden, besloot ik het mes te hanteren. Miniblokjes kaas, strooi je namelijk net zo makkelijk over de pasta als geraspte kaas.

Vooralsnog negeer ik de gebrekkige lade inrichting en ga aan de slag. Een bakje snoeptomaatjes tegen het verschrompelen aan, een paar spekjes, paprika en verse kruiden maken een lekkere pastahap.

pasta met blokjes kaasPasta met blokjes kaas
1 persoon

  • 250 g snoeptomaatjes
  • 1 – 2 el extra vierge olie
  • verse kruiden: basilicum, tijm en rozemarijn, fijngesneden
  • halve paprika, schoongemaakt en geroosterd
  • spekjes
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g kaas, geraspt of in blokjes
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • 75 g gedroogde pasta

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaatjes en meng deze in een ovenschaal met de olie, kruiden, peper en zout. Leg de nog te roosteren halve paprika op een stuk bakpapier. Zet de tomaatjes en de paprika in een half uur in de oven.
Snij het teentje knoflook in kleine blokjes. Bak de spekjes op een laag pitje met een beetje olie, voeg de knoflook toe en laat zachtjes meebakken. Wanneer de paprika zwart blakert, laat je ‘m in een plastic zak afkoelen. Snij of rasp intussen de kaas. Ontvel de paprika en snij in blokjes. Kook de pasta gaar en meng deze met de helft van de tomaatjes, chilivlokken naar smaak en het spek knoflook mengsel.
Top de pasta af met de rest van de tomaatjes, met olie en de geroosterde paprika. En dan mag de kaas erover!

Advertenties
Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Je aanrechtblad klinkt goed en pasta is altijd lekker..

    Like

    Beantwoorden

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: