Out-of-the-box met gnocchi, wortel, selderij, tomaat en chorizo

Druk, druk, druk! De recepten zijn uitgezocht, de ingrediënten zijn bijna allemaal in huis en ik ben bezig met de voorbereiding van het toetje op 2e kerstdag. De tijd tot aan kerstavond is voor mij gevuld met het klaarmaken van mijn huisje voor de ontvangst van gasten.

Het avondeten wordt een makkelijk hap met dat wat ik in de koelkast heb. Voor inspiratie ga ik het weg op en kom op ingrediënten.nl terecht. Met wortel en ricotta komen er slechts 2 recepten uit. Dit is dan ook een site die gericht is op het combineren van ingrediënten die goed bij elkaar passen. Dus out-of-the-box met leftovercooking gaat hier niet werken.

Google dan maar. Worteltaart en pasta met ricotta komen naar voren. Dat is mooi, ik heb nog wel wat leuks in de koelkast. Ik begin vast met het tjoppen van de groenten voor mijn makkelijke avondmaal terwijl de trekdrop oplost in melk voor het trekdropijs.

Uit de koelkast

Uit de koelkast

  • ricotta (over van een Indiaas hapje bij naanbrood)
  • worteltjes (over van een hartig worteltaartje met gember)
  • selderij (over van een soep)
  • tomaatjes (over van  worstjes uit de oven met tomaat en rozemarijn)
  • chorizo (over van een stamppot)
  • gnocchi (een keer slecht ingekocht)

Uit de voorraadkast

  • ui
  • olijfolie
  • tijm
  • peper en zout

Het ziet er naar uit dat dit een Italiaans hapje met pittig Spaans tintje gaat worden.

Bereiden
Rooster de tomaatjes in de oven. Snipper een half uitje, snijd de chorizo in blokjes. Snij de selderij in stukjes en de wortels in plakjes. Zet een pan met water op voor de gnocchi. Bak de chorizo uit in een scheut olijfolie. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de ui zacht en voeg de selderij en wortel toe en breng op smaak met peper. Roerbak de groente tot deze naar smaak gaar zijn. Persoonlijk houdt ik van ‘al dente’. Kook de gnocchi (100 g p.p.) volgens de gebruiksaanwijzing.

gnocchi met chorizo en geroosterde tomaatjes

Schep op de gnocchi het wortel-selderij mengsel, strooi de chorizo erover. Garneer met een lepel ricotta en de geroosterde tomaatjes met tijm.

De chorizo maakt het gerecht lekker pittig en de tomaatjes zijn fijne smaakbommetjes.

Een gedachte over “Out-of-the-box met gnocchi, wortel, selderij, tomaat en chorizo

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s