Couscoussalade van mijn zusje

gegrilde groentenMet de hele familie aan tafel, het is bij ons altijd een klein feestje om met mijn ouders, broer, zus en hun partners en kroost bij elkaar te zijn. Nu houden we eigenlijk allemaal van lekker eten. Zou het iets met onze roots in het bourgondische Brabant te maken hebben?

En we zijn ook pragmatisch ingesteld. Iedereen helpt mee met de maaltijd. De een snijdt de groeten, de ander dekt de tafel en een paar dames houden controle over de gerechten die de keuken verlaten. Liefst staan we niet al te lang in de keuken te hannesen. We horen elkaars verhalen aan en smeden plannen voor een volgende bijeenkomst, uitje of Sinterklaas festijn. In de tussentijd vermaken we de (klein) kinderen.

Mijn zusje heeft een ideaal gerecht om quality time te kunnen spenderen met familie en vrienden. In de zomermaanden zet ze haar couscoussalade met gegrilde groenten en feta op tafel.

Dus, heb je een feestje, een picknick of een barbecue met een grote groep eters, maak dan deze makkelijke couscous salade met gegrilde groenten. Wij serveren hem graag bij een barbecue en de leftovers worden de volgende dag opgesnoept als lunch of bij een kip dadel gerecht.

Het recept van de couscoussalade is van mijn zusje. Dit is zoals zij het heeft opgeschreven.

Couscoussalade met gegrilde groenten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje champignons

De groenten in (grove) stukken snijden, in een bakblik doen, flink olijfolie erover en ook

  • peper, zout en
  • Italiaanse kruiden.

Even husselen en dan 45 min in de oven op 200 graden. Na iedere 10 minuten/ kwartier even de boel weer husselen.

  • ongeveer 300 gram couscous.

Evenveel water koken, dus 300 ml en bouillonblokje er in oplossen. Een scheut olijfolie toevoegen. In een schaal/bak de couscous doen en de bouillon toevoegen, dus de couscous onder water zetten. En vervolgens 5 tot 10 minuten laten wellen. Daarna met vork los maken. Meng alles door elkaar met een

  • scheut balsamico azijn.
  • en dan blokjes feta toevoegen.

Eet smakelijk 🙂

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s