Sinaasappel-avocadosalade
lunch (4 personen)
- 1 rode ui, in dunne ringetjes
- 1 citroen, uitgeperst
- 2 avocado’s
- 2 handsinaasappels
- 1 el pittige mosterd
- 4 el honing
- 3 el olie
- 100 g feta, verkruimeld
- 2 el (platte) peterselie, grof gesneden
- 100 g zwarte (Kalamata) olijven
Schep de ui om met 2 el citroensap en laat even staan. Dit maakt de ui minder scherp. Snijd de oranje schil ruim van de sinaasappels zodat je ook de witte schil eraf snijdt. Snijd de sinaasappel nu in plakken en vang het sap op. Snijd de avocado’s in dunne plakjes en besprenkel ze met de rest van de citroen- en sinaasappelsap, peper en zout.
Klop een dressing van de mosterd, honing en olie, breng op smaak met zout en peper. Schik de avocado met de sinaasappel en de ui op de borden en druppel de dressing erover. Bestrooi de salade met de feta, peterselie en olijven.
Andere recepten met avocado
– Avocadodip
– Marokkaanse gazpacho
– Krabburgers met avocado
Weet niet meer hoe ik op je blog terecht ben gekomen, maar ik wilde toch zeggen dat ik dit echt een heel goed idee vind, en je hebt verrassende recepten. Dit ziet er ook lekker uit!
LikeLike
Dank je voor dit mooie compliment. Ik ben benieuwd hoe jij je laat inspireren om quinoa recepten te maken. En wat doe je met een kliekje quinoa?
LikeLike
Haha graag gedaan! Ik kijk veel naar andere recepten, en experimenteer ermee. Zoals je op mijn blog kan zien kun je er echt van alles mee doen! Als salade, om hapjes mee te maken, als lekker ontbijtje of als vervanging van rijst of juist muesli!
LikeLike