In het kader van ‘koken met fruit’, maak ik vandaag soep van een restje knolselderij met appel als garnering.
En omdat ik champignons over heb van de maaltijd van gisteren, gaan deze gebakken in plakjes als toevoeging bij de garnering met appel.
Knolselderijsoep met appel en walnoot
Voorgerecht of lunchgerecht (2 personen)
- 2 el zonnebloemolie
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 300 g knolselderij in kleine blokjes
- 300 ml bospaddenstoelenbouillon (van tablet)
- 50 ml slagroom
- 25 g boter
- nootmuskaat
- 1/2 appel, in luciferreepjes
- 1 walnoot, fijngeraspt
- notenolie of pompoenpitolie
Verhit de olie en bak hierin zachtjes de sjalot en knolselderij 3 min. Voeg de bouillon toe en kook de knolselderij in ongeveer 20 min. gaar. Haal de soep van de warmtebron en voeg de slagroom en boter toe. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper eventueel een beetje nootmuskaat.
Schep de soep in borden, leg de fijngesneden appel in het midden en bestrooi met de geraspte walnoot. Besprenkel met een paar druppels notenolie.
Tip
Is de soep te dik, voeg dan wat extra water toe tot je de gewenste dikte hebt.
Bron: delicious. magazine maart 2011
Andere recepten met knolselderij
– Knolselderijstamppot
– Hartige taart met knolselderij
– Knolselderijsoep met geitenkaas
2 gedachtes over “Knolselderijsoep met appelreepjes”