Knolselderijsoep met appelreepjes

Knolselderijsoep met appel en walnootraspIn het kader van ‘koken met fruit’, maak ik vandaag soep van een restje knolselderij met appel als garnering.

En omdat ik champignons over heb van de maaltijd van gisteren, gaan deze gebakken in plakjes als toevoeging bij de garnering met appel.

Knolselderijsoep met appel en walnoot

Voorgerecht of lunchgerecht (2 personen)

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 300 g knolselderij in kleine blokjes
  • 300 ml bospaddenstoelenbouillon (van tablet)
  • 50 ml slagroom
  • 25 g boter
  • nootmuskaat
  • 1/2 appel, in luciferreepjes
  • 1 walnoot, fijngeraspt
  • notenolie of pompoenpitolie

Verhit de olie en bak hierin zachtjes de sjalot en knolselderij 3 min. Voeg de bouillon toe en kook de knolselderij in ongeveer 20 min. gaar. Haal de soep van de warmtebron en voeg de slagroom en boter toe. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper eventueel een beetje nootmuskaat.

appel reepjes

Schep de soep in borden, leg de fijngesneden appel in het midden en bestrooi met de geraspte walnoot. Besprenkel met een paar druppels notenolie.

Tip
Is de soep te dik, voeg dan wat extra water toe tot je de gewenste dikte hebt.

Bron: delicious. magazine maart 2011

Andere recepten met knolselderij
Knolselderijstamppot
Hartige taart met knolselderij
Knolselderijsoep met geitenkaas

2 gedachtes over “Knolselderijsoep met appelreepjes

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s