Hoofdgerecht (4 personen)
- 4 rib-/schouderkarbonades
- 4 el olijfolie
- 250 g champignons, in plakjes
- 700 g krieltjes, voorgekookt
- 200 g slamelange
- 2 el rodewijnazijn
- 1 stevige handpeer, geschild en in schijfjes
- 50 g gepelde walnoten, in stukjes
Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de karbonades op hoog vuur aan beide kanten bruin aan. Voeg de champignons toe, draai het vuur laag en bak het vlees en de champignons in 5 minuten per kant gaar. Bestrooi met zout en peper.
Verhit intussen 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes. Neem de pan van het vuur en schep de slamelange, wijnazijn, zout en peper door de krieltjes.
Verdeel de lauwwarme salade over de borden en garneer met de schijfjes peer en walnoot. Leg het vlees met de champignons erbij en serveer direct, zodat de sla knapperig blijft.
Tip
Nog peer over? Maak er perenflappen met amandel van!
2 gedachtes over “Karbonade met krieltjes en peer”