Karbonade met krieltjes en peer

Hoofdgerecht (4 personen)

doyenne peren

  • 4 rib-/schouderkarbonades
  • 4 el olijfolie
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 700 g krieltjes, voorgekookt
  • 200 g slamelange
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 stevige handpeer, geschild en in schijfjes
  • 50 g gepelde walnoten, in stukjes

Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de karbonades op hoog vuur aan beide kanten bruin aan. Voeg de champignons toe, draai het vuur laag en bak het vlees en de champignons in 5 minuten per kant gaar. Bestrooi met zout en peper.

Verhit intussen 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes. Neem de pan van het vuur en schep de slamelange, wijnazijn, zout en peper door de krieltjes.

Verdeel de lauwwarme salade over de borden en garneer met de schijfjes peer en walnoot. Leg het vlees met de champignons erbij en serveer direct, zodat de sla knapperig blijft.

Tip
Nog peer over? Maak er perenflappen met amandel van!

Advertenties
Een reactie plaatsen

2 reacties

  1. Knolselderijsoep met appelreepjes | Leftovercooking
  2. Weekmenu met seizoensfruit | Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: