Ze zeggen dat het tijd bespaart. Je maakt een boodschappenlijst en gaat erop uit om alle ingrediënten voor een week aan maaltijden in huis te halen. Er gaat echter wel wat vooraf aan het maken van die boodschappenlijst. Probeer maar eens een leuk weekmenu te bedenken.
Hoe ga je te werk? Iedere week hetzelfde? Woensdag gehaktdag en vis op vrijdag? Misschien eet je ergens een bord spaghetti bolognese en soep met pannenkoeken en verder lekker Hollands, aardappels-groenten-vlees. Dit is een optie. Maak het eens spannender en laat je leiden door fruit in de hoofdmaaltijd.
Onze fruitschaal bevat deze eerste week van maart Elstar appels, Doyenné peren, Navel sinaasappels en Hass* avocado. Uit mijn kookschrift haal ik de meeste gerechten en wat oude maart edities van food magazines leveren verdere inspiratie. Bij deze de gerechten die ik deze week met fruit eet. De rest van het fruit snoep ik als tussendoortje.
- lauwwarme krieltjes salade met peer en walnoten en karbonade
- sinaasappel avocado salade
- knolselderijsoep met appel Julienne en notenolie
- kip Madras met rijst
* ‘Hass’, een kleine peervormig ras met een ruwe, bobbelige schil, welke tijdens het rijpen van groen naar bijna zwartbruin verkleurt – bron wiki