Weekmenu met seizoensfruit

Ze zeggen dat het tijd bespaart. Je maakt een boodschappenlijst en gaat erop uit om alle ingrediënten voor een week aan maaltijden in huis te halen. Er gaat echter wel wat vooraf aan het maken van die boodschappenlijst. Probeer maar eens een leuk weekmenu te bedenken.

Hoe ga je te werk? Iedere week hetzelfde? Woensdag gehaktdag en vis op vrijdag? Misschien eet je ergens een bord spaghetti bolognese en soep met pannenkoeken en verder lekker Hollands, aardappels-groenten-vlees. Dit is een optie. Maak het eens spannender en laat je leiden door fruit in de hoofdmaaltijd.seizoensfruit maart

Onze fruitschaal bevat deze eerste week van maart Elstar appels, Doyenné peren, Navel sinaasappels en Hass* avocado. Uit mijn kookschrift haal ik de meeste gerechten en wat oude maart edities van food magazines leveren verdere inspiratie. Bij deze de gerechten die ik deze week met fruit eet. De rest van het fruit snoep ik als tussendoortje.

‘Hass’, een kleine peervormig ras met een ruwe, bobbelige schil, welke tijdens het rijpen van groen naar bijna zwartbruin verkleurt – bron wiki

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s