Waar gebruik jij basilicum voor?

basilicum plantEen week of twee geleden kocht ik een basilicum plantje. De basilicum was bedoeld voor Thaise rundvleescurry met aubergine. Nu is het de kunst om de plant overeind te houden. En eerlijk gezegd, het is me nog nooit gelukt om ‘m zo lang vol, groen en geurend te houden.

Dit overheerlijke kruid is op heel veel verschillende manieren te gebruiken en in gerechten te verwerken. Hieronder mijn gebruik van het kruid de afgelopen week. Vul jij ‘m aan?

Aspergesoep en basilicum

  • Garneren van de aspergesoep
  • Op de boterham met geitenkaas en tomaat
  • Op de boterham met humus en ham
  • In de Italiaanse saus van tomaat, knoflook en ricotta

Pesto bewaar ik tot de plant langzaam de geest gaat geven of totdat ie uitgegroeid is tot een struik!

Meer recepten met basilicum:

Bruchetta met tomaat
Calzone
Geitenkaasdip met walnoten
Wortelsoep met basilicum en croutons
Courgette risotto met bacon en pesto
Thaise rundvleescurry
Pasta met gegrilde groente
Tomatensaus
Parmigiana de melanzane

Ik ben benieuwd naar jouw basilicum idee!

Bewaartip

5 gedachtes over “Waar gebruik jij basilicum voor?

  1. Warmolt zegt:

    Pureren met beetje groentebouillon. Zeven. Blaadjes gelatine volgens bekend protocol toevoegen. Opstijven in ijsblokjes bakje oid. Kan ingevroren worden. Geeft mooie effecten als garnering bij div gerechten.

    Like

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s