Een week of twee geleden kocht ik een basilicum plantje. De basilicum was bedoeld voor Thaise rundvleescurry met aubergine. Nu is het de kunst om de plant overeind te houden. En eerlijk gezegd, het is me nog nooit gelukt om ‘m zo lang vol, groen en geurend te houden.
Dit overheerlijke kruid is op heel veel verschillende manieren te gebruiken en in gerechten te verwerken. Hieronder mijn gebruik van het kruid de afgelopen week. Vul jij ‘m aan?
- Garneren van de aspergesoep
- Op de boterham met geitenkaas en tomaat
- Op de boterham met humus en ham
- In de Italiaanse saus van tomaat, knoflook en ricotta
- …
Pesto bewaar ik tot de plant langzaam de geest gaat geven of totdat ie uitgegroeid is tot een struik!
Meer recepten met basilicum:
– Bruchetta met tomaat
– Calzone
– Geitenkaasdip met walnoten
– Wortelsoep met basilicum en croutons
– Courgette risotto met bacon en pesto
– Thaise rundvleescurry
– Pasta met gegrilde groente
– Tomatensaus
– Parmigiana de melanzane
Ik ben benieuwd naar jouw basilicum idee!
Pureren met beetje groentebouillon. Zeven. Blaadjes gelatine volgens bekend protocol toevoegen. Opstijven in ijsblokjes bakje oid. Kan ingevroren worden. Geeft mooie effecten als garnering bij div gerechten.
LikeLike
Melanzane!! Aubergine, mozzarella, tomatensaus, parmezaan en….basilicum. Heerlijk Italiaans veggie ovengerecht.
LikeLike
Goed idee! Ga t binnenkort weer eens maken!
LikeLike
Frituren en als garnering op salade of een stukje kalfsvlees in tomatensaus
LikeLike
Tja, maak eens zelf pesto. Dat is echt stukken lekkerder dan uit een potje … en je plantje is zo op!
LikeLike