Seizoensgroente – Andijvie met parmezaancustard

Het ruikt heerlijk en smaakt er ook naar. Met dit recept maak je van andijvie een gerecht met een bite. Het is makkelijk en je kan het low budget houden door kaas te gebruiken die je op voorraad hebt. Als je niet van vlees houdt, laat je de spekjes weg of vervang ze door zongedroogde tomaatjes.

Andijvie met parmezaancustardovenschotel met parmezaancustard
bijgerecht (4 personen)

  • 1 el roomboter
  • 60 g gerookt mager spek, in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 1/2 rood pepertje fijngesneden
  • 400 g andijvie, gesneden
  • 100 g ricotta
  • 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 eieren
  • ook nodig: ovenschaal van 20×20 cm, ingevet

Verwarm de oven voor op 230 graden.
Verwarm de boter in een ruime koekenpan met dikke bodem of hapjespan en bak hierin op laag vuur de spekjes knapperig. Voeg vlak voordat de spekjes goed uitgebakken zijn de knoflook, ui en het pepertje toe en bak nog 5 min. Voeg dan de andijvie toe, schep goed om en laat kort slinken. Schep de andijvie (na uitlekken) gelijkmatig in de ovenschaal.

Klop de ricotta en eieren door elkaar en voeg de Parmezaan toe. Schenk dit gelijkmatig over de andijvie. Bak de andijviecustartd 10 min. in het midden van de oven. Temper de oven naar 180 graden en bak nog 20 min. totdat de custard goudbruin en gaar is.

Bereiden: 20 min. / oven 30 min.

Bron: delicious. april 2012

Advertenties
Een reactie plaatsen

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: