1 ei = Sneeuwballen en mayonaise

O jee, een etentje met een thema… Waar sommige zich helemaal uitleven in het meest passende geweldig foute kostuum, zwart-wit maskerkrijgen anderen jeuk van alles met kuddegedrag te makken heeft. Eten met een thema, maakt het de kok of gastheer/vrouw makkelijker om een menu in elkaar te zetten. Althans, dat zou je denken. Je kan je focussen op die Eik in plaats van het hele bos. Maar wat als je een meer zeldzame boom zoekt? Zie dan maar eens de juiste weg te vinden die je kans vergroot op de juiste vondst.

Een kookworkshop waar we trekdrop ijs maakte, gaf mij het idee voor een zwart-wit diner. Het toetje was redelijk makkelijk verzonnen. Alleen nog iets wits naast het zwarte trekdrop geweld. De ‘witte’ cover van een delicious. trok de aandacht en in het blad bevind zich dit makkelijke en snelle koekje dat de naam sneeuwballen draagt; een heerlijk bros noten balletje.

hazelnoten vijzelen

nagerecht / gebak / koekjes (13 stuks)

  • 60 g gemalen blanke amandelen
  • 55 g gemalen blanke hazelnoten
  • 225 g poedersuiker, gezeefd, plus wat extra om te bestuiven
  • 1 eiwit, kort losgeklopt
Verder nodig: oven, bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Meng in een kom beide soorten gemalen noten met de poedersuiker en roer het eiwit erdoor. Vorm hiervan met je vingers een stevig mengsel. Strooi nog wat poedersuiker op een bord. Rol tussen je handpalmen balletjes ter grootte van walnoten en rol ze door een dikke laag poedersuiker. sneeuwballen before

Leg de balletjes op de bakplaat. Bak ze 10-15 min. tot ze mooi opzwellen en kleine barstjes vertonen. Laat ze afkoelen, strooi er nog wat poedersuiker over en bewaar ze goed afgesloten voor gebruik.

afgebakken sneeuwballen

Leftovercooking tip: Van het eigeel wat je over hebt, klop je heel makkelijk een mayonaise.
Bron: delicious. kerst 2009
Advertenties
Vorige bericht
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Hollandaise saus met de magnetron?! « Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: