Trekdropijs

Trekdropijs

  • Zakje trekdropTrekdropijs met een sneeuwbal
  • 1/2 liter melk
  • half rolletje (Wilhemina) pepermunt
Verder nodig: ijsmachine

Verwarm de melk met de trekdrop. De trekdrop lost op. Laat afkoelen en draai een ijs in de ijsmachine. Verdeel het ijs in een mini-muffinvorm en vries in.
Wilhelminapepermunt in de blender of vijzel tot poeder maken.

IJsbolletje uit muffinvorm halen. Bestrooi met pepermuntpoeder

Trekdropijs met crème brulee

Trekdropijs in een glas

Tips
– Maak je het ijs van te voren, voeg dan een beetje wodka of dropshot toe aan het ijs. De alcohol zorgt ervoor dat het ijs niet kei hard wordt en dus makkelijker te scheppen is.
– IJs kan je ook zonder ijsmachine maken. Doe het ijs in een diepvriesdoos en roer het regelmatig (elke 20-30 minuten tot het de juiste consistentie heeft) door om het op smaak en romig te houden. Doe je dat niet, dan krijg je ijskristallen die het ijs hard maken en minder smakelijk.

Advertenties
Een reactie plaatsen

2 reacties

  1. Out-of-the-box met gnocchi, wortel, selderij, tomaat en chorizo « Leftovercooking
  2. 1 ei = Sneeuwballen en mayonaise « Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: