Voor 4 personen
- 1 spitskool (ongveer 1 kg)
- 750 g kruimig aardappels
- 1 grote ui, in halve ringen
- 150 g chorizo, in blokjes
- 1 tl tijm
- 1/2 (vlees)bouillontablet
- 1 tl karwijzaad (kummel)
- 1 rookworst (250 g), in stukjes
Spitskool in grove repen snijden. Aardappels schillen en in stukken snijden. Ui snijden en chorizo in blokjes snijden. In braadpan chorizo in ca 4 min zachtjes uitbakken. Uit de pan op bord scheppen. In bakvet ui zachtjes fruiten. Spitskool, aardappel en tijm al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
Bouillontablet erboven verkruimelen en ca 1,5 dl water en karwij toevoegen. Met deksel schuin op de pan aardappel en spitskool in ongeveer 20 min gaar koken, regelmatig omscheppen. Intussen rookworst in blokjes snijden. Met stamper alles grof door elkaar stampen. Rookworst en chorizo erdoor scheppen. Stamppot nog even doorwarmen.
Tip!
Heb je chorizo over? Naast dat je het goed kunt bewaren, kan je het ook goed in bijvoorbeeld een rijstgerecht gebruiken of bij deze bijzondere kaasfondue.
Lekker,Lijn!! Die ga ik echt uitproberen!
LikeLike