Broodpudding

Van een feestje had ik nog driekwart stokbrood over, waar je inmiddels iemands hersenen mee in kon slaan. Wonderbaarlijk wat je daar nog mee kunt doen. Uiteraard kun je het in de winter ook aan de vogels voeren. Geïnspireerd door een tweet van @WarmoltH, ben ik met dat wat ik in m’n keukenkastjes kon vinden aan de slag gegaan. Het resultaat is fijn van smaak, zacht en niet zompig, maar of je het nou pudding moet noemen…

Broodpudding

Ingrediënten

  • 200 gr stokbrood

    Broodpudding met appel en rozijnen

  • melk/water
  • 40 gr boter
  • 100 gr suiker (lichtbruine basterd)
  • 1 tl vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel kaneel
  • rozijnen/cranberries
  • appel (optioneel)

Materiaal: Mengkom, cake- of taartvorm. Ben je niet in het bezit van een een vorm, gebruik dan een ovenschaal.

Brood in melk aangelengd met water weken en uitknijpen als het mals is. Boter smelten en in een kom alle ingrediënten goed mengen. Bodem van vorm beboteren of met bakpapier bekleden en deeg erin storten. Er kunnen ook appeltjes in. Opgelet geen appelen aan de bovenzijde , anders kunnen deze verbranden. Na het bakken laten afkoelen.

Bakken 150°C geduurende 1 uur tot het middelste droog is met priem of zo insteken.
-> Dit leverde bij mij een bleke nog wat natte cake op, die overigens prima op smaak was. Volgende keer verhoog ik de temperatuur naar 180 °C en verlaag ik de baktijd.

Tip!
– Je kan ook noten toevoegen en na het bakken de cake glazuren.
Glazuur = 1 eiwit loskloppen 150 à 175 bloemsuiker erbij en 1 callebaut smeltchocolade reep (gesmolten)
– Niet alleen oud brood, maar ook oliebollen zijn een goede optie voor broodpudding. Laat de vruchten achterwegen als je oliebollen met krenten hebt en gebruik iets minder suiker.

Bron: www.broodpudding.be

Advertenties
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

2 reacties

  1. Oliebollen over? Maak oliebollen toast! | Leftovercooking
  2. Marokko ontmoet Holland in de oven « Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: