Wat een weekend!

Goedgemutst gaan vier vriendinnen van ‘de eetclub’ op pad voor een gezellig vriendinnen weekend. De lange reis midden in de vrijdagmiddag spits doet ons na het arriveren gelijk naar een vrijmibo grijpen… WTF!? Er staan ons slechts 3 wijnglazen ter beschikking! Daar gaat onze direct borrelen op niveau actie. Wat n k**park. Gelukkig hebben we nogal wat organisatietalent aan boord en zitten we in no time aan de borrel. Er hoeft niets, behalve lekker eten en drinken, ontspannen en luisteren naar elkaars verhalen en problemen.

Als eetclub zijn we het aan onszelf verschuldigd om te koken, waarbij kaasfondue met shiitake en een kikkererwtensoep onderdeel van het home-made menu zijn. Als beloning gaan we heerlijk uit eten in een Italiaans restaurant. Een bijdehante kelner smeert ons de prachtigste wijnen aan en ik waan mij weer terug in Toscane; al die fijne wijnen die we daar dronken, heerlijke Chianti’s, een Brunello hier, een Le Volte daar. Dat doet me denken aan een geweldige ‘osso buco in bianco‘  gecombineerd met een chianti classico direct van t vat. Intussen smeren wij de kelner een glaasje zelf meegebrachte Limoncello aan. We maken ze deelgenoot van onze ervaringen in het k**park, wat in goede aarde valt.

Dit geweldige k**weekend in een niet nader te noemen veel te luxe bungalow park, waar gezinnen met kortingsacties naar toe gelokt worden, de schuifdeuren van de lokale supermarkt weigeren en in het huisje niet eens voldoende wijnglazen aanwezig zijn om alle tijdelijke bewoners te bezatten, eindigt de volgende ochtend met flessenpost voor de deur:

De brief

Briefje van onze kelners

De fles
Een barolo 2005

Proost!

Een gedachte over “Wat een weekend!

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s