Wat eten we vandaag?
Een blik in mijn koelkast levert:
- chorizo – leftover van spitskoolstamppot
- paprika – leftover paprikasoep
- tomaat – voorraad
Dat klinkt al Spaans. Ik denk aan iets met rijst. Met behulp van de Albert Heijn site en een zoekopdracht met “paprika chorizo rijst” komen de eerste resultaten tevoorschijn. Dit levert 13 recepten op, waarvan het merendeel Paella kopt. Op basis van dit recept maak ik m’n leftover dish van vanavond. Fijne maaltijd voor het sporten.
Recept
1 persoons portie
- 1/4 chorizoworst (250 g), in kleine blokjes
- 1 kleine sjalot, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1/2 rode paprika, in reepjes
- 75 g risottorijst
- beetje saffraanpoeder
- 1 tomaat, in blokjes
- 150 ml kippenbouillon (van tablet)
- peterselie
Bereiden
Bak de chorizo in een hapjespan op laag vuur uit. Schep op een bordje. Bak de ui, knoflook en de paprika in het bakvet zachtjes 2-3 min. Voeg de rijst en de saffraan toe en bak al omscheppend mee tot alle rijstkorrels glanzen. Schep de tomatenblokjes erdoor en bak alles nog 1 min. Schenk de bouillon erbij. Laat de rijst zonder deksel op de pan op zacht vuur in ca. 20 min. gaar worden, roer regelmatig. Roer de chorizo door de paella en warm alles nog 2-3 min. goed door.
3 gedachtes over “Snelle Paella zonder vis”