Zoet zure high wine

Gelukkig worden ze steeds schaarser, de verjaardagsfeestjes waarbij je bij binnenkomst een drankje krijgt en een plek in de kring moet vinden, nadat je iedereen persoonlijk gedag hebt gezegd of gezoend en felicitaties uitgedeeld hebt in de trant van ‘gefeliciteerd met de verjaardag van de vriendin van je vriend zijn broer’.

Op een zaterdagmiddag worden we verwacht op een high wining party met een Amerikaans tintje. Alle gasten wordt gevraagd om iets te eten mee te nemen. Daar wordt ik blij van, kokkerellen met een doel! Maar wat maak je voor een high wine? Het eerste waar ik aan denk is iets hartigs. Nu kan ik recepten gaan googlen, maar dat is schieten met hagel. Eerst maar eens die koelkast open trekken: citroenen zonder schil.

Een vijftal joekels van eigenhandig uit Italië gesmokkelde citroenen liggen in mijn groentela te wachten op een volgend doel. Nadat mijn vriend ze gevilt heeft om de smaakmakers in de schil te gebruiken voor de vervaardiging van limoncello mag ik wat moois bedenken voor de rest. Wat doe je met citroenen zonder schil? Ze leveren heel veel sap… De twijfel slaat toe. Kan ik iets maken voor een high wine met citroensap? Klinkt niet echt hartig. Een kaasstengel maak ik er niet van. En heel veel anders biedt mijn koelkast niet om leftovercooking op los te laten.

Opeens schiet mij een recept te binnen wat ik gelezen heb in een Delicious. Net terug uit Italië, denk ik aan Torta al Limone. En ja hoor, een kwart liter citroensap staat in het lijstje van ingrediënten. Dit gaat ‘m worden. Ook al is ’t niet hartig, zoiets lekkers wordt op ieder moment van de dag gewaardeerd.

Een zoete hap, met een zure bite, zacht en overweldigend. De gasten gingen nog net niet op hun knieën. Wil je t zelf ervaren? Koop een kip en ‘get in the kitchen’.

2 gedachtes over “Zoet zure high wine

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s