Naanbrood zelf maken met de mix van Hills & Mills

Onlangs trakteerde ik mezelf op een zak ‘Papa Kazmi spelt nan mix‘. Met een rusttijd van 8 uur, is enige planning vereist voor het maken van deze naanbroden.

Moeilijk om te maken?
In deze relatief rustige dagen tussen kerst en de jaarwisseling vond ik een moment om de mix te bereiden. De voorbereiding was zo gepiept. De bereiding op zich is ook niet lastig. Maar de vraag is altijd, rijzen de broden goed in de oven. Is de oven wel heet genoeg? Is het brood gaar?

Het recept vermeld een baktijd van 5 minuten, maar dat is bij mij niet voldoende. De lappen deeg waren nog steeds plat en vertoonde geen verkleuring. Met een verlenging van de baktijd is het goed gekomen en was er zelfs één erg enthousiaste nan die opblies als een bal!Nan van Hills & Mills

Toch nog enigzins bleek, maar wel gaar en heerlijk geurend heb ik ze geserveerd met mangochutney bij Kip Korma met cranberries. Deze maakte ik van Korma kruidenpasta die nog in de koelkast stond na een geslaagde oosterse gekruide pie.

Heel anders dan ik gewend ben, hebben deze spelt nan broden een volkoren aanblik en smaak. Er zit een heerlijke kruidenmix in verwerkt die ik zelf niet zou kunnen reproduceren. Het zijn wel dunne broodjes geworden, waardoor er weinig zacht deeg aan de binnenzijde zat. Binnenkort maak ik weer eens de ‘witte’ naanbroden, die al na 1 uur rijzen te bereiden zijn.

In mijn enthousiasme, heb ik te veel broden gemaakt. De overige naanbroden zijn een dag laten hard geworden. Maar daar laat ik me niet door weerhouden. Ik maak er een lunch gerechtje van. Een soort tosti van Naan.

Naanbrood met kaas en mangochutneyNaanbrood met kaas en tomaat

  • 1 naanbrood, vers of oud
  • mangochutney
  • plakken extra belegen of oude kaas
  • tomaat, in plakken

Verwarm je oven voor op 180 graden.
Werk je met ‘oude’ broden, bevochtig deze dan eerst aan beide zijden met water. Snijd de naanbroden voorzichtig open. Bestrijk de binnenzijde met chutney. Vul het brood met de plakken kaas en tomaat. Bak het brood 5 á 10 minuten, tot de kaas gesmolten is.

Snijd het brood in repen en serveer met wat extra mangochutney.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s