Wat leuk! Er hangt zomaar een zak met verse tuinkruiden aan de poort. Mijn Italiaanse buurvrouw deelt haar oogst graag met ons. Dus ik zie de uitdaging al weer. Hoe verwerk ik de kruiden, zonder dat ze verpieteren.
Het grootste deel van de kruidenbos is rozemarijn. Heerlijk geurig en makkelijk in je dagelijkse gerechten te verwerken.
Italiaanse bonenstoof met rozemarijn en worst
- (olijf)olie om in te bakken
- verse worst voor 4 personen
- 4 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 winterpeen, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 800 g witte bonen (uit blik, uitgelekt)
- 3 takjes rozemarijn, naaldjes van de takken gerist
- 200 ml witte wijn
Verhit de olie en bak de worst tot deze bruin is. Haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Voeg de bleekselderij, wortel en ui toe aan het bakvet. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Vervolgens voeg je de bonen toe.
Snijd de worst in stukken en voeg deze ook toe, samen met de rozemarijn. Roer het geheel goed door en schenk de wijn erbij. Laat het geheel nu 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer dit met een stukje brood en rucola salade.
Andere recepten met rozemarijn:
– kleine Wellington van gehakt
– chocolademousse met rozemarijn
– geroosterde tomaatjes
http://www.24kitchen.nl/recepten/italiaans-bonenstoofpotje-met-worstjes