Tahin bieten dipsaus

Bieten dip met tahin

  • 250 g gekookte bietjes
  • 1/2 teentje knoflook, met mespunt zout tot pasta gewreven
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el tahin
  • 1 el verse munt, fijngesneden
  • 1 kleine el rodewijnazijn

bietjes dip met munt

Als je de bietjes zelf kookt, doe dit dan in gezouten water in ongeveer 1,5 uur. Je kunt er makkelijk met een scherp mes inprikken als ze gaar zijn. Doe ze in een vergiet en wrijf onder de koude kraan de schil eraf.

Pureer de in stukken gesneden bietjes glad met de knoflook, olie en tahin. Meng er de munt en azijn door. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met Turks brood.

Bekijk ook:
Avocadodip met tahin
Pompoendip met tahin

Bron: Elle eten

Advertenties
Een reactie plaatsen

2 reacties

  1. Avocado dip met tahin | Leftovercooking
  2. Pompoen dip met kaneel | Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: