Geroosterde paprika risotto met op de huid gebakken zeebaars

Het is weer tijd voor leftovercooking. Op het menu staat verse zeebaars. Voor het gerecht hierbij, laat ik me inspireren door de ingrediënten in de koelkast. Hier tref ik een hele berg paprika’s aan. De lokale supermarkt heeft deze cadeau gedaan omdat we verlepte sla in het schap aantroffen.

paprika risotto

Vaak eten we risotto met groene asperges bij gebakken vis. Ik denk vervolgens aan risotto met paprika, maar van dat idee wordt ik niet echt warm. Geroosterde paprika is misschien wel een optie. De zoekmachine wordt erbij gepakt en die brengt me bij een risotto met gegrilde paprika.

Recept geroosterde paprika risotto met op de huid gebakken zeebaars

Hoofdgerecht (2 personen)

  • 2 zeebaarsfilets
  • 2 paprika’s, rood en groen
  • 110 g risotto rijst
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, in stukken
  • 250 ml groenten- of kippenbouillon
  • flinke scheut droge sherry
  • geraspte geitenkaas naar smaak, 50 g
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • rucola

Rooster de paprika door ze te halveren, zaadlijsten te verwijderen en de helften met de binnenkant naar beneden op bakpapier een half uur te roosteren in een voorverwarmde oven op 230 graden. Ze zijn klaar als de paprika’s zwart geblakerd zijn. Laat afkoelen en ontvel de paprika’s en snijd in stukken.

Pureer de gegrilde paprika en knoflook in de keukenmachine of gebruik de staafmixer.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de rijst op laag vuur toe en roer tot alle korrels glanzen van de olie. Voeg de sherry of witte wijn toe en roer op matig tot hoog vuur tot al het vocht door de rijst is opgenomen. Zet het vuur lager en voeg scheutje voor scheutje de boullion toe. Steeds blijven roeren en pas een nieuwe scheut toevoegen als de vorige bijna in de rijst is opgenomen. Blijf dit doen totdat de bouillon op is. Proef de gaarheid van de rijst en voeg eventueel nog water toe om deze verder door te garen.

Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en bak de filets (met zout en peper) op de huid tot ze gaar zijn en de huid krokant, 8 à 10 minuten.

Voeg intussen de paprikapuree toe aan de risotto en laat het nog even doorwarmen. Breng de risotto op smaak met peper. Roer de geitenkaas door de risotto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Strooi voor het serveren de pijnboompitjes over de paprikarisotto met zeebaars. Geef er de rucola bij, lekker voor de smaak en leuk voor de kleur.

Advertenties
Een reactie plaatsen

2 reacties

  1. Hello From Volrecepten.be!

    We are a recipe search engine and I would like to invite you to join our site and make your recipes available to many people. If you liked it, you can join through the top blogs on the right of the page.
    Please, contact me if you any question 🙂 at info@volrecepten.be

    Like

    Beantwoorden

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: