Zondagse lunch met geroosterde paprika frittata

Vandaag las ik een artikel over milieuvriendelijk boodschappen doen. Hoe zorg je voor ‘milieuwinst’? Anders eten, minder vlees en zuivel, maar ook minder weggooien. En dat laatste, daar kan ik wel wat mee!

Een mooi voornemen voor de 2013: zuinig zijn met voedsel. Maar wie durft er tegenwoordig nog goede voornemens uit te spreken? Zeker als gesteld wordt dat goede voornemens nog geen week duren. Een voornemen is niet gekoppeld aan een nieuw jaar, maar wel aan een verandering die je in wilt zetten. Het te bereiken doel kan een grotere kans van slagen hebben, door het kenbaar te maken aan degene die ook gebaat zijn bij jouw doel. Een verwachting creëren kan een stok achter de deur zijn.

Zo zijn de volgers van Leftovercooking een stok achter mijn deur, om mijn tips, ideeën en recepten te blijven delen. Dus bij deze, mijn zondagse lunch, geïnspireerd door een aangebroken pot geroosterde paprika’s en een recept van Jamie Oliver:

Geroosterde-paprikafrittata

frittata met geroosterde paprika en feta

  • 1 pot geroosterde (gele) paprika’s
  • 1 el witte wijnazijn
  • olijfolie
  • 3 takken krulpeterselie, blaadjes fijngehakt/geknipt en steeltjes in stukjes
  • 5 eieren
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • chilipoeder
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 100 g feta

Scheur de geroosterde paprika in repen en marineer ze met de wittewijnazijn, een scheut olijfolie en de peterseliestelen. Klop in een kom de eieren met de geraspte parmezaan en een flinke snuf zout en peper. Voeg driekwart van de gehakte peterselie toe samen met chilipoeder naar smaak.

Verhit olijfolie in een koekenpan (waar je een passend deksel bij hebt), voeg de knoflook en de helft van de gemarineerde paprika toe. Bak 2 à 3 minuten en voordat de knoflook bruin wordt, schenk je het eiermengsel in de pan. Vervolgens kruimel je ruim de helft van de feta in het langzaam stollende ei. Doe het deksel op de pan en laat de frittata ongeveer 5 minuten garen.

Garneer de frittata met de rest van de gemarineerde paprika, feta en peterselie. Voor de liefhebbers strooi je er nog wat chilipoeder over.

Bereiden: 15 – 20 minuten

Bron: delicious. magazine januari 2011

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s