Thaise rundvleescurry met aubergine

Rundvleescurry met aubergine

Vandaag is een dag die vraagt om vleesch. Waarom? Gewoon, omdat ik trek heb in vlees. Tuurlijk, ik kan ook roepen dat het koud is buiten en daar hoort stoofvlees bij. Of misschien is het een plotseling gebrek aan ijzer wat dit verlangen veroorzaakt. Het simpele feit dat er de afgelopen dagen geen vlees op het menu stond, is ook een plausibele reden. Het lijken wel excuses. Alsof je tegenwoordig niet zo maar meer vlees mag eten. De consumptie ervan zou namelijk dieronvriendelijk zijn, onnodig, ongezond, onnatuurlijk en het milieu negatief beïnvloeden.

Wat het ook is, het wordt een maaltijd met vlees en met iets van de groente die we nog in huis hebben.

Een ontzettend grote ronde paarse unit ligt al een paar dagen in de keuken. Een groot deel van dit groentefeestje is al verwerkt in groentetaart, soep en pastagerecht. Vanavond is de grote paarse bol aubergine aan de beurt, samen met de zilveruitjes en mini-paprika.

Thaise rundvleescurry met aubergine

  • 1 rode peper
  • 3 el (roerbak) olie
  • 500 g magere runderlappen, in blokjes
  • 3 sjalotten, in vieren
  • 2 aubergines, in grove stukken
  • 200 ml kokosmelk
  • 1-2 el Thaise groene currypasta
  • 125 ml vleesbouillon
  • 2-3 el Thaise vissaus
  • 1 el bruine suiker
  • 1 bosje lente-ui, in grove stukken
  • 2 el verse basilicum, in reepjes

Bereiden: Peper schoonmaken en in ringetjes snijden. In braadpan olie verhitten en vlees in 5 min. al omscheppend aanbraden. Rode peper, sjalot en aubergine toevoegen en even meebakken. Kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor roeren. Vlees afgedekt in minstens 2 uur op zeer laag vuur gaar stoven. Bosui erdoor, nog 5 min. stoven. Garneer met basilicum en serveer met pandanrijst.

Bron: ooit via een Allerhande in mijn schrift beland

Advertenties
Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Waar gebruik jij basilicum voor? « Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: