Moment voor jezelf – Draadjesvlees met zoete aardappelpuree en salieboter

Een moment voor jezelf. Voor iedereen is dat belangrijk, of je nou je favoriete plaat op volume tien door de speakers laat knallen, een boek leest, een film kijkt of met thee en koekjes op de bank neer ploft. Voor mij is dat koken. En vooral de tijd hebben en nemen om het gerecht voor te bereiden. Gelukkig mag ik mezelf rijk prijzen en heb ik vandaag dit moment gevonden.

Uit de vriezer haal ik vlees wat voorbestemd is voor stoofvlees; ontdooien in water (au bain marie) en met mosterd, peper, zout, ui, rundvlees bouillon, laurier, kruidnagel, wijnazijn en peperkoek bereid. Als bijgerecht bedenk ik een fijn leftovercooking gerecht. Dat het fijn is, blijkt uiteraard pas achteraf… 😉

Draadjesvlees met zoete aardappelpuree en zuurkoolIn de kast ligt een joekel van een zoete aardappel. Deze is over van een etentje waar een zoete aardappelgratin geserveerd werd. Ook de salieboter die in de koelkast staat, is leftover van de ravioli van desbetreffend etentje. Samen met een restje zuurkool gaat dit een feestje worden op een doordeweekse avond.

Zoete aardappelpuree met salieboter en Parmezaan

  • 4 aardappelen, geschild
  • 1 grote zoete aardappel (250 g), geschild
  • salieboter (50 g roomboter, 3 salieblaadjes)
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Kook de aardappelen gaar (20 minuten), giet ze af en stamp ze fijn met de salieboter en geraspte Parmezaanse kaas naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de puree met rauwe zuurkool, draadjesvlees en een fijn glas rode wijn.

Een gedachte over “Moment voor jezelf – Draadjesvlees met zoete aardappelpuree en salieboter

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s