Zomerse salade met gorgonzola dolce

zomersalade met gorgonzola en aardbeiHet is weer voor salade! In de keuken ligt een juli nummer van de delicious. uit 2009. Iedere maand pak ik er een oud magazine van desbetreffende maand bij. Vaak staan er recepten in, die zeer de moeite waard zijn, maar waar ik nog niet aan toe ben gekomen. En door het blad van de maand te pakken, kom je vooral seizoengroenten tegen. Daarnaast biedt het je de kans om iets wat je eerder gemaakt hebt, een nieuwe twist te geven of naar eigen inzicht te verbeteren.

De gorgonzola dolce die over is van het gnocchi gerecht, wil ik verwerken in de salade. Even bladeren levert me 2 salades op met blauwe kaas. Ik kies voor de variant met aardbeien. Sneetje oud brood erbij roosteren en smullen maar!

Rucolasalade met aardbei en blauwe kaas
lunchgerecht (4 personen)

  • 60 ml witte balsamicoazijn (of gewone)
  • 1 tl dijonmosterd
  • 125 ml extra vierge olijfolie
  • 1 zakje rucolasla
  • 250 g aardbeien, gehalveerd
  • 4 plakken prosciutto of andere rauwe ham
  • 4 sneden brood, geroosterd
  • 200 g zachte blauwe kaas (bijv. gorgonzola dolce), verkruimeld

Doe de balsamico, mosterd en olie in een kom, voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe en klop door elkaar.
Meng in de sla en aardbeien in een grote kom, scheur de prosciutto in repen erover. Scheur het geroosterde brood in stukken en voeg ze toe aan de salade met de verkruimelde blauwe kaas. Schep voorzichtig door elkaar, besprenkel met de dressing en serveer direct.

Bereiden: 15-20 minuten

Mijn tips
Bij gebrek aan witte, gebruikte ik gewone bruine balsamicoazijn. En ik had nog krulsla in de koelkast, dus die heb ik gebruikt. Overigens denk ik wel dat rucola meer toevoegt aan de smaak van de salade.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s