Terug van weggeweest – 2x delicious!

Sfeerfoto, want de ovenschotel ziet er niet uit, stinkt, maar smaakt top!Nee, niet vergeten, maar nu pas een beetje tijd om te koken uit de delicious. agenda 2012. Uiteraard wel smakelijke gerechten die makkelijk en snel te bereiden zijn. De meeste tijd is gaan zitten in het bij elkaar sprokkelen van de ingrediënten. Lekker shoppen bij de kleine middenstander, Turk, Italiaan, bio winkel en ook de supermarkt.

De omschrijving bleef bij me hangen. ‘Opeens heb je trek in iets stevigs, iets robuust, iets romigs…’ Zal vast met de Hollandse zomer te maken hebben. Het is een Italiaanse gerecht met 3 soorten kaas, geweldig met een stevige, boerse rode wijn.

En vandaag kwam de zon te voorschijn! Een fijn pittig Oosters gerecht met frisse witte wijn.

Gnocchi met taleggio, gorgonzola en vijgen
hoofdgerecht (4 personen)

  • 700 g aardappelgnocchi
  • 150 g gorgonzola dolce, in stukjes
  • 100 g taleggio, in blokjes
  • 200 ml crème fraîche of zure room
  • 4 verse vijgen, in stukken
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Vet een ovenschaal van 20 x 25 cm in. Kook de gnocchi in een pan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af.

Doe de gnocchi met de gorgonzola, taleggio, room en vijgen in de ovenschaal, strooi er wat zout en peper over schep ze voorzichtig om. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Zet de ovenschotel 15-20 min. in de oven, tot de gnocchi heet zijn en de bovenkant goudbruin kleurt.

Bereiden: 5 min. / oven 20 min.

Wijntip
Stevige rode wijn: gerijpte Italiaanse barolo of barberesco, primitivo uit Zuid-Italië en Californische zinfandel.

Mijn tip
Het is best heftig en geweldig stinkende bende. Als je niet van kaas houdt, begin er dan niet aan en ik denk ook niet dat kinderen er blij van worden…

Advertenties
Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Zomerse salade met gorgonzola dolce « Leftovercooking

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: